Interieur trends 2023

Gepubliceerd op 12 januari 2023 om 15:13

In 2023 zullen we waarschijnlijk nog steeds zien dat veel mensen hun huis aanpassen aan de nieuwste interieurtrends. 

Hier zijn enkele van de belangrijkste trends die we het aankomende  jaar kunnen zien:

  1. Biophilic design: Dit is een interieurontwerp dat de natuur in huis brengt door het gebruik van planten, hout, aardetinten en natuurlijke materialen. Het doel is om een gevoel van verbinding met de natuur te creëren en het welzijn te verhogen. Dit kan door het toevoegen van kleine planten aan het interieur of het plaatsen van een verticale tuin op een muur.
  2. Sustainable design: Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact van hun consumptie op het milieu, dus het gebruik van duurzame materialen en het minimaliseren van afval zullen belangrijke interieurtrends zijn. Dit kan betekenen dat mensen kiezen voor meubels gemaakt van gerecycled materiaal, of het nu plastic is of hout. Het kan ook betekenen dat ze kiezen voor verlichting en verwarming die energiezuinig zijn, zoals LED-lampen en zonne-energiesystemen.

  3. Statement muren: In plaats van neutrale kleuren te gebruiken, zullen veel mensen kiezen voor opvallende muren met behang of verf in felle kleuren. Dit kan een statement maken in een kamer en de aandacht vestigen op bepaalde elementen van het interieur.

  4. Gebruik van textuur: Behalve kleuren zullen mensen ook textuur gebruiken om hun interieur op te fleuren. Dit kan door het toevoegen van rieten manden, kussens met ruches of gebreide dekens. Het gebruik van verschillende texturen kan ook het visuele belang van een kamer verhogen.

  5. Multifunctionele ruimtes: In plaats van elke kamer te gebruiken voor één specifiek doel, zullen veel mensen ervoor kiezen om hun ruimtes multifunctioneel te maken. Dit kan betekenen dat een eetkamer ook als werkruimte wordt gebruikt, of dat een logeerkamer ook als fitnessruimte dient. Dit is handig voor mensen met een kleinere woning die het beste uit hun ruimte willen halen.

Al met al zullen de interieurtrends van 2023 gebaseerd zijn op het creëren van een comfortabele en duurzame omgeving.